Maleri

Herunder finder du de udstillinger, hvor jeg udelukkende har udstillet malerier. Der indgår også maleri i udstillingerne Råd og Lost and found, og billeder fra de udstillinger findes i den blandede kategori. Der var også malerier med på udstillingen Moderate katastrofer, som kan findes under Installation & skulptur.

Oversigten er kronologisk baglæns og i udvalg.


Kit Kjølhedes malerier er pop art classic. Hun arbejder konceptuelt og idébaseret og med en stor interesse for kommunikation og at undersøge sammenhænge. Hun elsker at lege med ordene og sprogets flertydighed.

Hun sampler lystigt alt fra tegneseriereferencer over sangtekster til logoer i en malerisk og tegnet forening, der ofte udstikker referencer til hendes rejser og mange år i udlandet.


SOLO

Galleri ØckenLund, København (2013). Soloudstilling.

SOLO var et eksperiment med at udstille. I kunstverdenen er det et evigt problem, at mange mennesker ikke kommer indenfor i gallerierne. Måske er man bange for, at man skal købe noget. Eller at man skal sige noget klogt om kunsten.

På SOLO var kunstner og gallerist i fællesskab blevet enige om en udstilling, hvor ikke blot kunstneren udstillede solo, men gæsterne kunne også være alene i galleriet, da galleriet var ubemandet. Af indlysende årsager er de præcise resultater af eksperimentet uklare.

SOLO –  Galleri ØckenLund – pressemeddelelse


ENJOY

Galleri ØckenLund, København (2013).

Gruppeudstilling med Martin Christensen, Merete Diness, Winnie Strøm Schildknecht og Lisa Strøander.


Go West – Country & Cowboys

Venø Galleri, Venø (2013).

Gruppeudstilling med blandt andre Jette Ellegaard, Frans Jacobi, Mette Kit Jensen, Søren Taaning og udstillingens initiativtager, Lisbeth Hermansen.


Skønt stormen raser

Brøndsalen, Frederiksberg (2010).

Gruppeudstilling med blandt andre Anne Lorenzen, Gunilla Larborn, Grethe Nissen, Irene Kejser, Søren Andersen, Jette Dalsgaard, Bjørn Ignatius Øckenholt og Henny Lund.

Kuratorerne havde sat udstillerne sammen to og to. Kit Kjølhede og Anne Lorenzen var sat sammen og valgte et meget konkret samarbejde: De to øverste malerier på oversigtbilledet er fra Annes egen hånd, de to nederste er Kits, og de to midterste er udarbejdet i fællesskab og blev sendt frem og tilbage, indtil de blev erklæret færdige.


Ophøjet uro

Helligaandshuset, København (2010).

Gruppeudstilling med kunstnernetværket Udgangspunkt.


RETRO POSCA TUSCH SPEKTIV

Galleri ØckenLund, København (2009). Soloudstilling.

Udstillingens titel kom af to ting:

Dels forekom det kunstneren, at der var gået mode i at have en retrospektiv udstillingen, så sådan én måtte hun naturligvis have – og inden hun senere samme år skulle forcere et rundt hjørne. Dels er der brugt posca tusch på samtlige værker.

Og så er det en god tongue twister. Stafet, stakit, stativ.

RETRO POSCA TUSCH SPEKTIV – Galleri ØckenLund – Pressemeddelelse

RETRO POSCA TUSCH SPEKTIV – Galleri ØckenLund – Presseopfølgningsmeddelelse


Rul til toppen