Jeg holder foredrag, og jeg faciliterer workshops. Jeg har en del erfaring, både som kunstner og fra min tidligere karriere (se Kits historie).
Jeg holder gerne foredrag og workshops på Hesede Hovedgård, hvor jeg bor og råder over gode faciliteter, herunder mødefaciliteter. Jeg tager dog stadig rundt i landet i det omfang, kalenderen tillader det.
Det hele kan holdes på dansk eller engelsk. Même en français si ça vous va mieux.
Foredrag
Jeg har et par foredrag på hylderne. Derudover kan jeg sammensætte andre med fokus på det, der giver mening for jer at høre om. Kontakt mig for yderligere detaljer og priser.
Happiness – You know you want it
En introduktion til min 250 kvm store soloudstilling fra 2017. Udstillingen indeholdt 10 forskellige zoner, 10 bud på vejen til lykken (inklusive kærlighed, anerkendelse, berømmelse, penge og tanken, at man kan købe sig lykkelig). Hvad er det, vi mennesker vil have? Hvad skal der til, før vi er lykkelige? Er det noget kulturelt, er det noget personligt? Bliver vi forført til at tro noget bestemt?
Et småfilosofisk foredrag om lykke, valg, mod og stædighed.
Helt fra koncepterne?
Om min kunst, der altid tager udgangspunkt idéen.
Et foredrag om at finde en tænksom og glad niche i en følsom og traditionsbunden kunstverden.
Fra diplomat til kunstner til iværksætter
Om mit karriereskifte fra eksportrådgiver i Udenrigsministeriet til billedkunstner og nu som iværksætter på Sydsjælland.
Et foredrag om, hvad der kan ske, når det hele tager en uventet drejning og om at følge sit hjerte.
Komplimenter – vejen til smil og hverdagsglæde
En lignende udgave af dette foredrag har flere gange været afholdt i FOF-regi sammen med min gode ven Robert Kirstejn Schmidt. Her hed det “Giv komplimenter – og styrk din livsglæde” (se beskrivelse i billedet herunder).
Et foredrag om, hvordan du kan gøre dig selv gladere ved at give andre komplimenter.
Workshops for virksomheder
Jeg har over årene holdt flere workshops for virksomheder. Jeg trækker dels på min egen viden fra erhvervslivet og viden om de udfordringer, man kan stå overfor dér. Og dels bruger min kunstneriske erfaring og kreative redskaber til at åbne op for idéer og søge nye muligheder.
Min erfaring er, at man opnår de bedste resultater ved at bruge tid på at dykke ned i, hvad man ønsker at opnå. Vil man bare have ‘en sjov dag med lidt maling’, eller er man på jagt efter reelle resultater? Begge dele kan være lige relevante, men det er klart, at sidstnævnte kræver et større forarbejde.
Tidligere afholdte workshops – eksempler
* Visuelle værdier og identitet
Denne workshop har været afholdt for 60 medarbejdere fra et datterselskab i Mærsk-koncernen. Opgaven var at lave et forarbejde for at finde nogle visuelle værdier og en ny visuel identitet, idet selskabet skulle have sit eget logo. Workshoppen havde til formål at få idéer frem, at skabe ejerskab til processen og, om muligt, stå med konkrete oplæg til et nyt logo, som professionelle kræfter kunne arbejde videre ud fra.
* Pep-talk om komplimenter
En tour-de-force i komplimenternes verden – og mere et foredrag end en egentlig workshop. Fungerer godt som en øjenåbner for, hvordan vi taler sammen, og hvad det egentlig gør ved os.
* Komplimenter som døråbner
Indføring i komplimenternes verden og indsigt i, hvad det gør ved os, hvordan vi taler sammen – også på arbejdspladsen. Her er sat tid af til øvelser og refleksion. Denne workshop har i en skræddersyet version bl.a. været afholdt i Sundhedsstyrelsen.
* Sig det …
En lille, men virkningsfuld øvelse, der tager udgangspunkt i mit projekt om positiv dialog, Fragments of niceness. Her gik jeg og lyttede til folks samtaler på Strøget i København (!). Herefter udvalgte jeg positive fragmenter af dialog, som blev malet som store talebobler og hang på Kgs. Nytorv i lang tid.
Jeg fortæller om projektet, viser taleboblerne, og derefter bliver deltagerne bedt om at skrive noget positivt til kollegerne i små talebobler, én til hver kollega. Jeg opfordrer til, at de positive kommentarer bliver læst op, sådan at deltagerne én efter én får læst ’alle sine’ op, og bagefter får dem overleveret.
En meget enkel øvelse, men de gange, jeg har lavet den, har den været meget virkningsfuld, nok fordi de fleste ikke får sagt disse ting til hinanden i det daglige – og alle har behov for at blive set og anerkendt. God som start på et dagsmøde, i en kaffepause, og møder man til middag, kan man starte med at ‘servere’ de positive ord for hinanden over velkomstdrinken. Det skaber magi!
Kongens Nytorv, Byens Hegn. Kunstneren foran værket.
Skræddersyede workshops – idéer og inspiration
Ud over de ovenfor nævnte, er der også andre muligheder.
Jeg anbefaler, at man overvejer, om man bare vil have ‘en sjov dag med lidt maling’, eller om er man på jagt efter reelle resultater? Begge dele kan være lige gode. Har man et mål med en kreativ workshop, er det godt givet ud af bruge tid på at formulere, hvad hvad man ønsker at opnå.
Man kan også holde en kreativ teambuilding, hvor man træner at tænke udenfor boksen (hvordan gør man det helt konkret?). Der er grundlæggende forskel på at arbejde kommercielt og kreativt – og hvilke dele af de kreative processer kan man med fordel arbejde med, for eksempel i en innovationsproces?
Jeg byder gerne ind med min erfaring og idéer og sparrer på det rigtige forløb til jer.
Undervisning
Jeg har også erfaring med at undervise børn i kunst, blandt andet fra:
- TellusArt, Sundbyberg Stad (2016)
- ”Creative Summer School”, Copenhagen International School (2013)
- “Art in a fun and funky way”, Copenhagen International School (2010-2013)
- “Creative Kids Summer Workshop”, organiseret og afholdt i privat regi (2011, 2012, 2013)
Hvordan får vi et foredrag eller en workshop?
Kontakt mig for at bestille et foredrag eller få en skræddersyet workshop.