Projekter


Fragments of niceness

Fragments of niceness er et projekt, som kom til verden i 2018.

Grundtanken er, at vores verden i høj grad består af, hvad vi lægger mærke til. De samme to mennesker kan gå den samme tur i den samme gade og opleve det helt forskelligt. Nogle ser det negative, mens andre lægger mærke til det positive. Det samme gælder, hvad vi hører. Så hvorfor ikke fokusere på det positive?

Med dette i baghovedet gik jeg ture i København og på Frederiksberg, mens jeg diskret prøvede at opfange folks samtaler. Der blev specifikt lyttet efter positive udsagn, og kun det positive blev samlet op. De positive samtalefragmenter blev gengivet i talebobler på 1×1 meter plader, håndmalet i frihånd. Pladerne gengiver altså fragmenter af samtaler, der konkret har fundet sted i byen.

FRAGMENTS OF NICENESS ligger i forlængelse af mine tidligere projekter på metrohegnene, som har fokuseret på Komplimenter.

Se også Komplimenters side på Facebook.

Tak for støtte til Metroselskabet Byens Hegn.De 13 talebobler

På metrohegnet ved Kgs. Nytorv

De 13 venlige talebobler fik i første omgang lov at fylde metrohegnet på Kgs. Nytorv ved Hviids Vinstue – det eneste stykke hegn, der stadig er tilbage på Kgs. Nytorv.


Gæster ved hegnet

Taleboblerne virkede præcis efter hensigten: Dels blev folk glade, når de så dem. Dels fik mange lyst til at stille sig op ved en taleboble og ‘lade som om det var dem selv, der sagde det’. Der kom virkelig mange billeder på Instagram i den periode med hashtagget #fragmentsofniceness. Her er et lille udvalg:


Niceness event med LA MER

I juli 2018 sagde jeg ja, da jeg blev spurgt, om jeg ville være med til et event, hvor LA MER-ansatte fra hele verden, skulle rundt i København. I mindre grupper skulle de på en slags stafet, og jeg skulle være én af posterne. Hver gruppe fik fortalt om FRAGMENTS OF NICENESS og tankerne bag; hvad det gør ved os, hvordan vi taler, og hvad vi har fokus på. Derefter skulle de hver især ‘skrive noget sødt’ om deres kolleger på udleverede taleboble-postkort. En simpel øvelse, som har stor effekt, for de fleste får ikke rost hinanden i dagligdagen.

Tak for godt samarbejde til Gilles Jeronymos.


På metrohegnet i Nordhavn

Da metrohegnet på Kgs. Nytorv skulle fjernes, ønskede Metroselskabet af sætte dem op på et andet hegn. Det blev ved Nordhavn Station, hvor de hang i over et år, indtil dette hegn blev fjernet i 2020.


Happy Royal Happening

I 2018 blev det første Royal Run afholdt for at fejre Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag.

Sammen med vores daværende naboer på Frederiksberg, valgte vi at hylde fødselaren med positive skilte – med afsæt i mine Komplimenter. Jeg producerede derfor fire farvestrålende skilte med passende tekster, og disse blev promeneret på ruten, en royal mile, som blev gennemført med skiltene, stråhatte og champagne i rygsækken.

TV2 Lorry fangede et glimt af, at vi kom i mål, se det her.


FRIENDLY  FACE

I sommeren 2010 afholdt Rumkammerat “Urbant Aktivitets Bureau” (UAB), hvor mit projekt FRIENDLY FACE var blandt de udvalgte aktiviteter. På UAB kunne man vælge mellem et antal aktiviteter, der alle havde til formål at undersøge byrummet på forskellig vis.

FRIENDLY FACE var dybest set et eksperiment med menneskelig interaktion. Man fik man udleveret et badge + en log-bog, der indeholdt en instruktion på dansk og engelsk. Og så var det ellers bare at gå ud i byen og – guidet af log-bogens spørgsmål – give sig i snak med venlige mennesker.

Detaljer i billederne nedenfor.

Som en afløber af UAB lavede Rumkammerat en lille bog om alternative byrumsaktiviteter: “Oplev i byen – tanker om alternative byrumsaktiviteter”. På baggrund af mine erfaringer med FRIENDLY FACE blev jeg inviteret til at bidrage til bogen og skrev artiklen “Bruger du noget i kaffen?”.

Læs artiklen her: Bruger du noget i kaffen?


The Egg Project

I sommeren 2007 befandt Kit sig pludselig i en over 40 grader hed ørken i Californien, og besluttede sig for at teste det gamle mundheld “Det er så varmt, at man kan stege æg”. Forskningsforsøget blev behørigt dokumenteret.

De tre fotos, der har titlen “California Fresh Egg, Grade AA (no. 1-3)” var med på fællesudstillingen “Uvirkelige minder” (februar 2008).

Den video, der spontant og dogmeagtigt kom ud af eksperimentet, kan ses her. Dårlig lyd, men et godt grin!


Rul til toppen