Tegneserie


Jeg har indtil videre udviklet tre tegneserieprojekter: Undercover-kaninen, P, Ernie & Enzo og The adventures of Max & François.

Undercover-kaninen var de første striber, der så dagens lys. Serien blev hurtigt overtaget af P, Ernie & Enzo, og der er ikke lavet mere end de første 15 striber om kaninen.

Derudover er der en slags tegneserie i udstillingen Point of no return. Denne kan ses under blandede, da der også er andre medier med.


P, Ernie & Enzo

P, Ernie & Enzo kom til verden i 2006. Oprindeligt var de bipingviner i en stribe, der havde en lettere skizofren kanin som hovedkarakter – læs eventuelt om den oprindelige stribe nedenfor.

Men som pingvinerne selv siger: “Of course that was never going to work, so we quickly stole the show: The cartoon was named after us … and these days we haven’t seen neither the rabbit nor his split personality, the undercover rabbit, for years.  Although born in Denmark, we speak English and not a word of Danish. Enzo speaks some Italian too.”

Pingvinerne er meget rejselystne og kommer vidt omkring. De er søde til at sende postkort og hilsener fra deres rejser.


Et udvalg af pingvinernes sommerhilsener


Et udvalg af jule- og nytårshilsener


Følg pingvinerne på Facebook

Se alle rejsekort og hilsener og følg P, Ernie & Enzo på facebook – klik her og like. Dét vil de kunne lide!


Verdensberømmelse med Udenrigsministeriet

I 2009 blev P, Ernie & Enzo opdaget af chefredaktøren for Focus Denmark.

Focus Denmark var en publikation, som blev udgivet af Udenrigsministeriet hvert kvartal.

Bladet var på engelsk og blev sendt til virksomheder og organisation over hele verden, som så kunne læse om danske fortræffeligheder.

Jeg fik temaerne til hvert blad forud, men havde derfra kunstnerisk frihed til at lade pingvinerne opføre sig, som de ville.

Blandt emnerne var: miljø, historien om dansk græs til VM i fodbold i Sydafrika, den maritime industri, musikbranchen, byggeri og arkitektur, udviklingen inden for sociale medier (ved denne lejlighed kommer pingvinerne selv på Facebook) og forskning i rumteknologi.

Det blev til udgivelser i både 2009 og 2010, i alt 8 striber, som ses her.



Pingvinerne i det vilde vesten

I 2016 var pingvinerne inviteret til det vilde vesten, nærmere betegnet Lisbeth Hermansens Country Town i Vestjylland. Temaet for årets udstilling var “Vestjyske Dollars”, og pingvinerne optrådte derfor på deres egne dollarsedler, der var printet ud i stort format (i det vilde vesten må man gerne lave og trykke sine egne penge, forstås).




Om de oprindelige pingvinstriber 

Her var Kaninen og dennes alter ego, undercover-kaninen, der havde hovedrollerne. P, Ernie & Enzo var vigtige karakterer sammen med sparegrisen G. Riis.

Kaninen er et splittet væsen og har to identiteter: Helt almindelig kanin, Kaninen, og undercover-kanin. Den bliver undercover-kanin, når situationen kalder på det. Den er en slags hovedperson i serien, men pingvinerne stjæler ofte fokus.

De tre pingviner er altid sammen. De taler engelsk. Er vilde med sushi. Rejselystne. De hedder P, Ernie og Enzo, og serien har navn efter dem, eftersom de påkalder sig en del opmærksomhed. De har en lidt ‘wicked’ side, er drillende og derudover temmelig selvoptagede. Men de er gode nok på bunden. Ved særlige lejligheder kan de ligefrem bliver eftertænksomme, grænsende til det søde.

Grisen er en sparegris, og hedder G. Riis. G for Georg. Pingvinerne kalder den ‘Piggy’, men de kan jo heller ikke dansk (og kært barn har mange navne). Den er hjertegod og vil altid gerne hjælpe andre. Er forelsket i Miss Piggy.


The adventures of Max & François 

Striberne handler om de to hunde Max og François, som er bedste venner. De står side om side i tykt og tyndt – og ikke mindst i hverdagens helt almindelige hundelivs-situationer. Max er en Golden Retriever, og det er en vigtig del af dens identitet. Den er ikke den hurtigste hund efter knallerten, men den er god, som dagen er lang. François er en stolt gravhund med fint fransk stamtræ, og som mange små hunde har den et stort ego. François er samtidigt meget forfængelig og ærekær.

Tak til Jesper Kamp for festligt ping-pong i idé-fasen og til Jespers hund for at have stået karakter-model til Max. Også en tak til Allan Mortensen for underholdende dialog-udviklings-input. Max & François så dagens lys i 2007.


Rul til toppen