Skrevet om Kits kunst
Astrid la Cour har skrevet:

(uddrag) … ”Hun må lave noget sjovt den pige, sagde bogstavmaleren Poul Pedersen, da jeg mindede ham om det brev, han på et tidspunkt havde modtaget fra Kit Kjølhede Laursen”.

(uddrag) … “Men selv om der er tale om kendte figurer og motiver, så er posen rystet så grundigt, at intet er som man kunne forvente. Som en fuldstændig umættelig visuel støvsuger lever Kit i en konstant afsøgningsproces, hvor hun sorterer efter uigennemskuelige kriterier. Hendes blik er på én gang registrerende og nysgerrigt og med et særligt øje for hverdagens små absurditeter. I dette blik på almindelighedens skævheder insisterer Kit på, at kunst godt må være sjov. Hun giver ingen svar, stiller kun løsrevne spørgsmål, og der ligger ofte en vis grad af uro og bevægelse over hendes værker” .

(uddrag) … “Hendes værker placerer sig konstant et udefinerbart sted mellem det humoristiske og det eksistentielle, mellem det gennemtænkte, det konceptuelle og den frie refereren”.

Astrid la Cour er kunsthistoriker og direktør for SMK. Hun har tidligere været kunstanmelder på Berlingske og direktør for Frederiksbergmuseerne.Bjørn Ignatius Øckenholt har skrevet:

“Kit arbejder frit i de fleste af de kendte billedkunstneriske medier – og af og til også ud i rummet. Hendes kunstneriske udgangspunkt er muntert fabulerende syn på såvel tragedien, katastrofen og den ultimative lykke. Der er en leget og legende lethed i de fleste af Kits værker, og ofte et nærmest Storm P’sk syn på de absurditeter vore liv og dagligdage kan synes at være. Man bliver glad og tænksom, og så mere tænksom og glad igen, når man er på rejse med denne originale billedkunstner som turguide”.

Bjørn Ignatius Øckenholt er multikunstner, og han er særligt tegner, filmmager og forfatter. Bjørn er en forrygende foredragsholder og en eminent underviser. Han har i mange år drevet privat kunstskole i København. Se også Ignatius.dkPhilip Gurrey har skrevet:

(uddrag) … “With a unique approach which re-posits an idea, at times within mediums heavily associated with traditional craft based practices, embroidery and painting for example, Kit Kjølhede Laursen is not looking for any solutions or answers, quite the opposite, she chooses to pose further questions.”

(uddrag) … “The strength of the idea is paramount to her practice. These ideas are not born out of any particular medium, yet are appropriated to the subject through specific, at times, traditional ways of working. This detachment of idea from medium often sets the content of her work against or in opposition to its processes.”

Philip Gurrey er en britisk kunstner, som i en periode delte atelier med Kit, og som derfor har et rigtig godt kendskab til hendes værker. Se også philipgurrey.com


Rul til toppen